XXè ANIVERSARI AUDITORI D’ALCÚDIA

El mes de juny de 2000 va obrir les portes per primera vegada l’Auditori d’Alcúdia. La construcció d’aquest equipament cultural al municipi respon a la necessitat de dotar d’una nova infraestructura a la ciutat amb capacitat per albergar l’Escola Municipal de Música i un nou espai escènic per difondre les arts escèniques i musicals i iniciar un nou projecte cultural que doni una nova dimensió a la ciutat.

Alcúdia no disposava de cap equipament teatral amb aforament suficient. Si que hi havia un petit teatre a la Casa de Cultura però que no cobria les necessitats tenint en compte que la cultura, juntament amb el turisme era un pilars sobre els que pilotava el desenvolupament de la ciutat.

Ara vint anys després de l’obertura de l’Auditori d’Alcúdia són molts de records que deixem enrere. Moltes són les persones que han passat per damunt l’escenari i moltes més les que han assegut al pati de butaques, riures, plors i explosió de sentiments i emocions expressades a través del llenguatge del teatre, la música, la dansa, el circ...

Repassant les imatges i les fotografies dels anys transcorreguts són molts els artistes que han trepitjat el nostre escenari; alguns ens han deixat i vagi per ells un record afectuós per haver-nos fet gaudir del seu talent de i del seu art.

L’Auditori d’Alcúdia des del primer dia ha volgut ser un espai escènic amb una programació estable, dissenyada amb criteris professionals i en base a una estreta col·laboració amb els sector (companyies, fires, institucions culturals, administracions públiques, dramaturgs, programadors...), amb totes ells s’han creat vincles que s’han anat enfortint al llarg dels anys.

La música, el teatre, el circ, la màgia, la dansa, el cinema, l’òpera, l’art... Totes aquests manifestacions culturals han tingut cabuda a l’Auditori d’Alcúdia.

Durant aquests vint anys han vist la llum el Festival de jazz, Alcúdiajazz, Circaire, Mostra de teatre Escolar, Festival de Teresetes, Festa de santa Cecília i el Via Fora, una experiència de teatre de carrer que ha nascut i s’ha gestat a l’Auditori d’Alcúdia.

Ara ens cal posar la mirada en el futur en com ens reinventem per cercar noves fórmules per atreure les noves generacions de públic, perquè sou vosaltres el públic la nostra raó de ser. Els artistes i els creadors vos necessiten per donar sentit al seu projectes.

La cultura, amb totes les seves manifestacions, necessita tenir aparadors, miralls on es poden veure altres maneres de viure, de pensar, de entendre el món i per tant l’Auditori d’Alcúdia, com a espai públic, ha de complir aquesta funció.

L’equip de l’Auditori d’Alcúdia!