MAR DE FONS. HISTÒRIA OCULTA DEL DESEMBARCAMENT

Entrades

Selecciona una data

Per aquest espectacle la venda online no està activada.

Venda exclusiva a les taquilles de l'Auditori d'Alcúdia.

Direcció:

Plaça de la Porta de Mallorca, 3
07400 Alcúdia (Illes Balears)

Telèfon:

971 89 71 85

Informació

MAR DE FONS. HISTÒRIA OCULTA DEL DESEMBARCAMENT

Iguana Teatre S.L

Argument


L'estiu de 1936, tropes republicanes procedents de Catalunya desembarcaren a les costes del llevant mallorquí per recuperar l'illa, que s'havia posicionat al costat de l'alçament militar. L'operació va ser un fracàs i en tres setmanes els republicans van haver de reembarcar.

En el replegament, precipitat i mal organitzat, es deixaren a terra molts de milicians i de milicianes que foren capturats, torturats, exhibits com a trofeu de guerra i afusellats. I, amb ells, s'eliminà del territori, en molts de casos arbitràriament, una gran quantitat d'homes i de dones sospitosos de ser afectes als invasors i a la República. Tot plegat deixà un rastre de por, repressió i silenci entre els vençuts que varen haver de conviure dia rere dia amb els botxins (d'una illa és més difícil escapar-se'n) en una relació silent i submissa

Els corrents fons originats pel temporal de l'estiu de 1936 han pertorbar la societat mallorquina amb conseqüències encara ben presents vuitanta anys després, i han marcat més del que sembla la relació entre Catalunya i les Illes.

Mar de fons s'ha elaborat a partir del testimoniatge de persones implicades en aquells fets, tant en els bèl·lics del 36, com en la llarga ressaca que aquests deixaren.

Aquests retalls de vida són interpretats per vuit actrius, actors i músics, que es transformen en personatges que encarnen testimonis de la realtiat, veus que parlen de més enllà de la mort, instants de somni, pensament i, fins i to, testimoniatges d'objectes o paisatges.

En definitiva, el muntatge vol ajudar a explciar-nos una mica la societat que som ara i, potser, entreveure la societat que haguéssim pogut ser.


Col·laboren

Preu venta anticipada: 15,00 €
Preu venta a taquilla: 15,00 €

Durada: 01:45h
Auditori d'Alcúdia

Repartiment

Direcció: Pere Fullana

Escenografia: Jordi Banal

Producció: Teatre Principal de Palma - Teatre Lliure - Iguana Teatre

Dramatúrgia: Pere Fullana, Jaume Miró, Carme Planells i Aina Salom.

Intèrprets: Maria Bauçà, Rodo Gener, Lluqui Herrero, Albert Mèlich, Carles Molinet i Rosa Serra.

Música en directe: Agustí Aguiló i Miquel Àngel Aguiló.

Composició musical: Miquel Àngel Aguiló

Il·luminació: Toni Gómez

Audiovisual: Lluís Ortas

Vestuari: Antònia Fuster

Comunicació i distribució: Santi Celaya

Disseny: Carles Mollinet

Web: www.iguanateatre.com


 

Iguana Teatre és una companyia productora i distribuïdora d'espectacles constituïda a finals de 1985. El seu principal objectiu és crear espectacles dirigits a un públic majoritari, sempre dins la perspectiva d'oferir un teatre de qualitat en el qual conflueixin diferents manifestacions artístiques, recuperant clàssics propis i universals amb una concepció moderna, així com la investigació contínua de noves línies teatrals.