A Alcúdia una vegada més s’uneix la modernitat i la tradició, i un exemple d’aquesta simbiosi és l’Auditori d’Alcúdia. Edifici inaugurat l’any 2000 es mostra com un balcó a la ciutat medieval, des del qual es pot contemplar la porta de Sant Sebastià o de Mallorca que ens convida a entrar-hi.
Una nova projecció cultural de la ciutat d’Alcúdia ha estat possible gràcies a la presència de l’Auditori d’Alcúdia i no només per als residents sinó també per als visitants i tota la població de la zona nord de Mallorca. Ha estat un repte important per a una ciutat que creu en la cultura com a base del desenvolupament humà i social i que té una tradició marcada per la seva història i el seu patrimoni que ha de deixar pas a noves generacions que encara estan per arribar.
L’Auditori d’Alcúdia, és el nou equipament cultural de la ciutat por excel·lència, un emblema de la contemporaneïtat.
L’Auditori d’Alcúdia, és un edifici polivalent que està al servei dels ciutadans i visitants per gaudir de la cultura. Es caracteritza per tenir una programació estable al llarg de tot l’any d’arts escèniques i musicals i és la seu de l’Escola Municipal de Música d’Alcúdia.
L’ oferta cultural en arts escèniques i musicals és àmplia, aquest espai permet programar tot tipus de manifestacions culturals: música clàssica, circ, jazz, teatre, dansa, cinema, audiovisuals...
L’Auditori d’Alcúdia està a prop dels ciutadans sense exclusió i destaca la seva labor a favor de col·lectius fràgils per això podem trobar al llarg de tot l’any un extens programa de concerts i actuacions de caire solidari.
Algunes entitat amb les que fem feina són:
Associació Amics del poble Saharauí
Aspanob
Associació Alcúdia Solidària
Associació Down i Més
Associació per Ells
Associació ABAIMAR
Centre d’Educació Especial Joan XXIII
Projecte Home
...
L’Ajuntament d’Alcúdia organitza des de fa molts d’anys tallers de teatre TTdA per a tots els segments de la població entre els mesos de novembre a maig i dins el programa Tardor Cultural.
Aquest tallers se realitzen amb l’objectiu d’apropar les arts escèniques a la població i que sigui el teatre un element actiu i no passiu. El ciutadà no és només tractat com un espectador sinó com a part important del fet cultural, que participa activament en la programació teatral de la ciutat. Els tallers donen lloc a petites i mitjanes produccions que posteriorment se representen com a part important de la programació al llarg de tot l’any.